Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-08 kl 15:00
Arena: Nationalarenan, Friends Arena
Publik: 22 207

Den allsvenska matchen mellan AIK och BK Häcken på Friends Arena bjöd på en jämn och spännande tillställning. Efter en första halvlek med många chanser för AIK var det dock hemmalaget som kunde ta ledningen. I den 37:e minuten nickade Mads Døhr Thychosen in bollen på en hörna och Nationalarenan exploderade av jubel.

I halvtid bytte BK Häcken in Filip Trpcevski, vilket skulle visa sig vara en smart drag. I den 54:e minuten kvitterade Mikkel Rygaard Jensen för gästerna efter en fin passning från Kristoffer Lund Hansen. AIK slet på för en ledning igen men Häcken hade stängt igen försvaret.

I den 74:e minuten slog dock Häcken till igen. Ibrahim Sadiq fick bollen från Kristoffer Lund Hansen på kanten och avslutade snyggt bakom AIK-målvakten. AIK försökte desperat komma in i matchen igen men trots flera farliga lägen kunde man inte få till en kvittering.

Domaren Glenn Nyberg delade ut flera varningar under matchens gång, bland annat till Simon Sandberg och Alexander Milošević. I slutet av matchen bytte båda lagen in friska ben, men det var för sent för AIK att komma ikapp. Matchen slutade 1-2 till BK Häcken som kunde ta tre viktiga poäng på Friends Arena.