Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-08 kl 15:00
Arena: Finnvedsvallen, Värnamo
Publik: 3 904

Det var en spännande match mellan IFK Värnamo och Djurgården på Finnvedsvallen i Värnamo. Publiksiffran var hög med 3904 åskådare på plats. Matchen startade kl 15:00 på lördag eftermiddag och domare var Magnus Lindgren med assistenterna Marcus Lundgren Klitte och Daniel Ekman.

IFK Värnamo satte tonen tidigt i matchen och gjorde det första målet redan efter sju minuters spel. Målskytten var Gustav Engvall och assisten gavs av Simon Thern. Publiken jublade och det var en dröminledning för hemmalaget.

IFK Värnamos Albin Lohikangas blev varnad efter 39 minuters spel och Djurgården gjorde en första byt i halvtidspausen. Lucas Bergvall byttes ut mot Oskar Fallenius. Jesper Löfgren blev varnad för Djurgården efter 50 minuter.

Djurgården tog bättre tag i matchen under andra halvlek och gjorde två byten. Besard Sabovic byttes ut mot Magnus Eriksson och Värnamos Albin Lohikangas byttes ut mot Viktor Bergh. Djurgården gjorde sin första och enda mål under matchen på minut 69 genom Rasmus Schüller. Det blev en spännande match med båda lagen som kämpade för seger.

Oliver Berg gjorde det avgörande målet på straff i minut 77, vilket innebar att Djurgården tog ledningen med 1-2. IFK Värnamo bytte ut Albion Ademi, Hampus Näsström och Oscar Johansson Schellhas i slutspurten av matchen, men det hjälpte inte.

Matchen var full av fart och spänning och det var en stor besvikelse för hemmalaget när matchen slutade 1-2 till Djurgården. Joel Asoro blev varnad för Djurgården i den sista minuten av tilläggstid (90+5). Trots en stark inledning av IFK Värnamo tog Djurgården hem tre poäng i Allsvenskan.