Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-09 kl 15:00
Arena: Eleda Stadion
Publik: 19 714

Det var en spännande match på Eleda Stadion när Malmö FF tog emot Mjällby AIF inför en publik på nästan 20 000 personer en solig söndagseftermiddag. Båda lagen började aggressivt och skapade flera chanser på varsin sida, men det var Mjällby som tog ledningen redan efter tre minuter genom Nickmål av David Löfquist, med assist från Herman Johansson.

Malmö FF försökte kvittera men hade svårt att komma igenom ett starkt försvar från Mjällby. Istället utökade gästerna sin ledning i den 44:e minuten genom Nickmål av Max Fenger, nästa gång med assist från David Löfquist.

Efter halvtidsvilan gjorde Malmö tre byten och försökte pånytt att reducera, men Mjällby höll emot och hade flera chanser att sätta ännu ett mål. Viktor Gustafson och Herman Johansson fick varsin varning för bortalaget.

I den 88:e minuten byttes Viktor Gustafson ut för Ludvig Carlius för Mjällby och hemmalaget fick en chans till när Sebastian Nanasi reducerade med knappt två minuter kvar av matchen, och med assist från Isaac Thelin. Malmö FF kämpade för en sista kvittering men lyckades inte få in bollen och matchen slutade 1-2 till fördel för Mjällby AIF.

Richard Sundell dömde matchen tillsammans med sina assisterande domare, Robin Wilde och Per Rehnlund.