Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-16 kl 15:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 21 132

Hammarby tog en övertygande seger i dagens match mot Kalmar FF på Tele2 Arena. Efter bara elva minuter tog Hammarby ledningen genom Jusef Erabi, assisterad av Nahir Besara.

Kalmar FF försökte svara men det var istället Hammarby som utökade sin ledning i den 32:a minuten. Viktor Dukanovic hittade nätet efter en fin assist från Edvin Kurtulus.

I halvtid bytte Kalmar FF in Jacob Trenskow för Axel Lindahl. Trots flera byten från båda sidorna och flera farliga chanser från Kalmar FF, var det Hammarby som fortsatte att dominera matchen.

Kort efter att Hammarby bytt in Adi Nalic, Tesfaldet Tekie och Loret Sadiku i den 68:e minuten, reducerade Kalmar FF genom Noah Shamoun, assisterad av Mileta Rajovic.

Kalmar FF försökte pressa på för ytterligare ett mål men det var istället Hammarby som gjorde det sista målet på övertid. Tesfaldet Tekie satte sitt första mål för säsongen efter en fin inlägg av Loret Sadiku.

Matchen slutade 3-1 i favör för Hammarby, som imponerade på en publiksiffra av 21132 personer. Domaren Victor Wolf hade hjälp av Mahbod Beigi och Anton Sjöberg vid linjerna, medan Kalmar FF:s Henrik Jensen fick en varning efter en kontrovers med domaren.