Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-16 kl 17:30
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 4 904

Det var en spännande match på Strandvallen A-plan när Mjällby AIF tog emot IFK Norrköping FK i Allsvenskan. Redan efter fem minuter hann Noel Törnqvist från Mjällby AIF få en tidig varning av domaren Oscar Johnson. Ett par minuter senare fick IFK Norrköping FK en straff, men Arnor Traustason missade och räddades av Mjällbys målvakt.

IFK Norrköping FK skulle dock få revansch, när Traustason satte bollen i mål i den sjätte minuten och tog ledningen med 0-1. I den 34:e minuten fick dock Christoffer Nyman från IFK Norrköping FK sin första varning av matchen.

I halvtid gjorde IFK Norrköping FK två byten, när Yahya Kalley och Laorent Shabani byttes in. För Mjällby AIF skulle Imam Jagne och Mamudu Moro bytas in istället. I den 58:e minuten fick Elliot Stroud från Mjällby AIF en varning av domaren, följt av David Löfquist i den 64:e minuten.

IFK Norrköping FK skulle öka sin ledning till 2-0 när Traustason gjorde ett mål på straff i den 75:e minuten. Noah Eile från Mjällby AIF fick sin första varning i den 82:a minuten. Mjällby AIF gjorde två byten när Jacob Bergström och Azeez Temitope Yusuf byttes in istället för Elliot Stroud och Noah Eile.

IFK Norrköping FK gjorde även ett byte när Ari Freyr Skúlason byttes in istället för Jacob Ouro Ortmark i den 86:e minuten. Mjällby AIF skulle dock kunna reducera till 1-2 när Imam Jagne gjorde ett mål i den 88:e minuten, med assist av Viktor Gustafson. IFK Norrköping FK bytte in Maic Sema för Vito Hammershoj-Mistrati i den 90:e minuten.

Matchen led mot sitt slut och Imam Jagne från Mjällby AIF fick sin andra varning på tilläggstid, medan Daniel Fritz Eid från IFK Norrköping FK också fick en varning innan domaren blåste av matchen. Slutresultatet blev 1-2 till IFK Norrköping FK, efter en stark match av båda lagen.