Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-17 kl 19:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 26 207

Djurgården tog en viktig seger på hemmaplan mot Malmö FF med 2-0 i en match som bjöd på både högt tempo och många heta dueller. Redan efter tio minuter satte Oskar Fallenius 1-0 för hemmalaget, med en fin passning från Oliver Berg. Malmö FF kämpade för att komma tillbaka in i matchen men Djurgården höll tätt och höll bollen mestadels på Malmö FF:s planhalva.

I den andra halvleken fortsatte Djurgården att skapa chanser och Malmö FF bytte in Lasse Ladegaard Nielsen i hopp om att förändra spelet. Men det var Djurgården som fortsatte att dominera och i minut 81 slog Haris Radetinac till och satte 2-0 på pass från Berg. Malmö FF fick till slut in Oscar Lewicki och Patriot Sejdiu, men det hjälpte inte och matchen slutade 2-0 till Djurgården.

Domaren Mohammed Al-Hakim var också en stark faktor i matchen och delade ut flera gula kort, bland annat till Djurgårdens Besard Sabovic och Malmö FF:s Otto Rosengren och Lasse Ladegaard Nielsen. Resultatet innebär att Djurgården går upp på tredjeplats i tabellen och Malmö FF faller till femte. Tele2 Arena hade 26 207 personer på plats för att se matchen.