Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-07-22 kl 15:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 19 510

IF Elfsborg stod för en makalös prestation när de besegrade Djurgården med hela 0-4 på Tele2 Arena i Allsvenskan under lördagseftermiddagen. Redan i den tredje matchminuten smekte Alexander Bernhardsson in 0-1 efter en fin passning från Jeppe Møldrup Okkels.

Elfsborgs andra mål kom sedan Okkels själv sköt in en straff i den 21:a minuten till 0-2. Per Frick hos IF Elfsborg fick en varning i den 24:e minuten och Djurgårdens Haris Radetinac fick en varning i den 40:e minuten.

Kort därefter i den 42:a minuten var det dags för Okkels att göra sitt andra mål i matchen efter en fin inläggning från Johan Larsson som ledde till 0-3. Niklas Hult hos IF Elfsborg fick en varning i den 45:e minuten.

Djurgården gjorde sedan tre byten direkt efter halvtidsvilan med Gustav Wikheim, Jacob Larsson och Lucas Bergvall på planen. Rasmus Schüller hos Djurgården fick en varning i den 56:e minuten.

Därefter gjorde Djurgården tre snabba byten med inhoppare som var Magnus Eriksson, Musa Qurbanli och Lucas Bergvall. Ahmed Qasem ersatte Alexander Bernhardsson i den 60:e minuten för Elfsborg.

André Ibsen Rømer hos IF Elfsborg fick en varning i den 64:e minuten. Sveinn Guðjohnsen byttes in i den 65:e minuten för Elfsborg och gjorde 0-4 till Elfsborg i den 66:e minuten efter en fin passning från Emmanuel Boateng.

Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels fick en varning i den 81:a minuten. Slutligen gjorde Elfsborg tre byten med Noah Söderberg, Camil Jebara och Jalal Abdullai, som alla byttes in i den 83:e minuten och byttes ut med Emmanuel Boateng, Jeppe Møldrup Okkels och Michael Baidoo. Matchen slutade skakande 0-4 till IF Elfsborg som imponerade stort.