Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-08-06 kl 15:00
Arena: Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 9 326

Den soliga söndagen den 6 augusti möttes Kalmar FF och AIK på Guldfågeln Arena inför en publik på 9326 personer. Domare Fredrik Klitte stod för matchens ledning tillsammans med assisterande domare Pär Leek och Andreas Svensson.

Matchen startade jämnt och det var AIK som först drog på sig en varning efter 14 minuters spel, då Alexander Milošević tacklade hårt. Efter en halvtimmes spel tog Kalmar ledningen när Simon Skrabb kunde sätta ett fint placerat skott i mål.

I andra halvlek var det AIK som ökade tempot och kunde kvittera i den 58:e minuten, då Ioannis Pittas kunde trycka in bollen efter en fin passning av Anton Salétros. Kalmar valde att byta in flera spelare för att försöka ta tillbaka ledningen, men AIK stod emot och höll 1-1.

Matchens hetaste stund kom i slutet av matchen när Kalmar fick två varningar och en utvisning på Robert Gojani i den 93:e minuten. AIK valde att byta in John Guidetti istället för Dino Besirovic.

Matchen slutade 1-1 och båda lagen fick med sig en poäng hem.