Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-08-13 kl 17:30
Arena: Tele2 Arena
Publik: 21 876

Hammarby mötte IF Elfsborg i en tuff match på Tele2 Arena inför en publik på 21876 åskådare. Matchen dömdes av Granit Maqedonci med hjälp av Simon Kristensson och Per Rehnlund som assisterande domare.

Hammarby startade matchen starkt och i minut 11 fick Nathaniel Adjei en varning. Ännu en varning kom i minut 24, denna gången för Loret Sadiku. Men trots de tidiga varningarna lyckades Hammarby ta ledningen i minut 36 då Adi Nalic gjorde målet med assist av Nahir Besara.

IF Elfsborg fick sin första varning precis före halvtid, när Emmanuel Boateng drog på sig ett gult kort. Inför andra halvlek gjorde IF Elfsborg ett byte, när Sveinn Guðjohnsen ersatte Per Frick. Strax efter det fick även Simon Strand en varning för Hammarby.

I minut 68 gjorde IF Elfsborg ett byte när Jens Jakob Dyhr Thomasen ersatte Alexander Bernhardsson. Hammarby följde efter och gjorde tre byten samtidigt i minut 78. Viktor Dukanovic byttes in istället för Jusef Erabi, August Mikkelsen istället för Nahir Besara och Anton Kralj istället för Simon Strand. IF Elfsborg gjorde också tre byten i denna minut. Besfort Zeneli ersatte Jeppe Møldrup Okkels, Noah Söderberg ersatte Emmanuel Boateng och Camil Jebara ersatte Ahmed Qasem.

Hammarbys Adi Nalic byttes ut i minut 87 och ersattes av Marcus Rafferty. I slutet av matchen gjorde Hammarby ytterligare ett byte, när Joel Nilsson kom in istället för Markus Karlsson i minut 90+3. Innan matchen var över fick även Hammarbys Shaquille Pinas en varning i minut 90+5. Trots det lyckades Hammarby hålla ledningen och vinna matchen med resultatet 1-0.