IFK Norrköping FK - Varbergs BoIS FC 4 - 3

IFK Norrköping FK - Varbergs BoIS FC (4 - 3)
Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-11-06 kl 19:00
Arena: Platinumcars Arena
Publik: 3 125

IFK Norrköping FK lyckades vända ett 0-3-underläge till seger när de mötte Varbergs BoIS FC på Platinumcars Arena i Allsvenskan. Matchen startade med ett snabbt tempo från båda lagen, men det var Varbergs BoIS FC som fick utdelning när Hampus Zackrisson slog in en nick från en hörna i den 44:e minuten.

Strax innan halvtidsvilan fick Varbergs BoIS FC en straff, men Dion Krasniqi missade skottet och IFK Norrköpings målvakt kunde parera. Istället för en reducering blev det istället ett andra mål för Varbergs BoIS FC i den andra tilläggsminuten när Krasniqi satte bollen i mål efter en fin passning från Ismet Lushaku.

Efter en halvtidsvila där IFK Norrköping FK gjorde två byten kunde Varbergs BoIS FC snabbt öka sin ledning till 3-0 när Mads Borchers satte bollen i mål i den 51:a minuten. IFK Norrköping FK fick dock ny energi av målet och lyckades få in sitt första mål i den 70:e minuten när Moutaz Neffati nickade in bollen efter en fin passning från Maic Sema.

Med 20 minuter kvar av matchen fick IFK Norrköping FK in ytterligare ett mål när Arnor Traustason satte bollen i nät efter en assist från Vito Hammershoj-Mistrati. Bara tre minuter senare kvitterade Isak Andri Sigurgeirsson efter en fin kombination mellan honom och Maic Sema.

Matchen var fortfarande öppen och båda lagen kämpade för ett segermål. Det var till slut Maic Sema som avgjorde matchen i den 90:e minuten när han satte sitt andra mål för kvällen efter en fin passning från Isak Andri Sigurgeirsson.

När slutsignalen ljöd stod IFK Norrköping FK som segrare med 4-3 och kunde fira tre poäng. Trots förlusten förblev Varbergs BoIS FC sist i tabellen medan IFK Norrköping FK klättrade upp på åttonde plats.