Match i Allsvenskan 2023
Matchstart: 2023-11-12 kl 15:00
Arena: Tele2 Arena
Publik: 18 402

Hammarby tog emot Halmstad på Tele2 Arena inför en publik på 18402 personer för att avsluta årets Allsvenska säsong. Hemmalaget Hammarby låg på plats 6 i tabellen medan gästerna från Halmstad låg på plats 11.

Matchen startade bra för Halmstad med ett tidigt mål i den tionde minuten av Viktor Granath med en assist från Naeem Mohammed. Halmstad höll sedan ledningen fram till den 43:e minuten när Nahir Besara gjorde mål för hemmalaget Hammarby med en assist från Marc Llinares Barragan och matchen var nu 1-1.

Andra halvlek började med en varning för Nathaniel Adjei från Hammarby. Efter det tog matchen en tuffare ton med flera av varningarna för båda lagen. I den 59:e minuten genomförde Halmstad sitt första byte genom att byta in Jonathan Svedberg för Gabriel Wallentin.

Hammarby försökte ändra på matchbilden genom att genomföra två byten samtidigt i den 60:e minuten när Montader Madjed och Mads Fenger Nielsen kom in i utbyte mot Bubacarr Trawally och Nathaniel Adjei. Detta visade sig vara en lyckad taktik eftersom Viktor Dukanovic kunde göra mål i den 65:e minuten och gav Hammarby ledningen med 2-1 med en assist från Nahir Besara.

Halmstad gav dock inte upp och lyckades kvittera i den 69:e minuten när Naeem Mohammed blev målskytt för Halmstad med en assist från Erik Ahlstrand. Matchen fortsatte sedan med fler varningar på båda sidor och i den 75:e minuten gjorde Hammarby sitt tredje byte genom att Simon Strand ersatte Marc Llinares Barragan.

I den 76:e minuten bytte Hammarby in Loret Sadiku för Alper Demirol. Halmstad gjorde sitt andra byte i den 80:e minuten när Albin Ahlstrand ersatte Kazper Karlsson. Matchen avslutades med en varning för Hammarbys Loret Sadiku i den 93:e minuten. Matchen slutade 2-2 och Hammarby slutade på plats 7 i tabellen medan Halmstad slutade på plats 12. En jämn match som avslutade årets Allsvenska säsong.