Hertzöga BK - Alingsås FC United (2 - 4)
Matchstart: 2019-04-27 kl 15:00
Arena: Ilanda IP A-plan
Publik: 178

Matchreferat:

Hertzöga BK och Alingsås FC United möttes på Ilanda IP A-plan inför en publik på 178 personer i en spännande match i Division 1 Norra Götaland för damer. Innan matchen låg Hertzöga BK näst sist i tabellen medan Alingsås FC United ledde tabellen.

Matchen inleddes jämnt och efter 28 minuter kom det första målet då Hertzöga BK tog ledningen med 1-0 efter ett självmål från motståndarlaget. Men bara två minuter senare svarade Alingsås FC United och Amalia Arvidsson kvitterade till 1-1 med ett vackert frisparksmål. Strax därefter, i den 32:a minuten, tog Alingsås ledningen genom Lisa Johansson och gick upp i ledning med 2-1 inför halvtid.

I början av den andra halvleken lyckades Hertzöga BK kvittera till 2-2 genom Rebecca Johnson i den 57:e minuten. Matchen fortsatte att vara jämn och tempofylld, med varningar och spelarbyten åt båda hållen. I den 86:e minuten fick Alingsås FC United tillbaka sin ledning när Olivia Sultan gjorde 3-2 och i den 89:e minuten utökade Lisa Johansson ledningen till 4-2 för Alingsås FC United. Matchen slutade sedan med 4-2 till Alingsås FC United, som behåller sin position i tabelltoppen medan Hertzöga BK fortsätter sin kamp i botten av tabellen.