IK Friscopojkarna - Skoftebyns IF (3 - 2)
Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-05-11 kl 15:00
Arena: Katebovallen A
Publik: 120

IK Friscopojkarna vann i en tuff match mot Skoftebyns IF med resultatet 3-2. Annelie Carli öppnade målskyttet för hemmalaget redan i den nionde minuten, och strax efter halvtidsvilan dubblade Alexandra Brodén ledningen med ett vackert mål. Men Skoftebyns IF gav inte upp och reducerade genom Andrea Markusson sex minuter innan paus. Dessvärre fick laget en tuff start på andra halvlek när Isa Mossberg fick rött kort, vilket gjorde uppgiften ännu svårare.

Trots detta kämpade Skoftebyns IF på och lyckades kvittera matchen genom Emma Eriksson i den 54:e minuten. Men bara en minut senare satte Alexandra Brodén sitt andra mål för dagen och gav IK Friscopojkarna ledningen igen. Trots flera byten på båda sidor lyckades ingen av lagen ändra på resultatet.

Matchen var inte utan kontroverser, med två varningar för IK Friscopojkarnas spelare i den senare delen av matchen. Men slutresultatet stod sig och hemmalaget kunde glädja sig åt en viktig seger inför sin hemmapublik på Katebovallen A.