Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-05-18 kl 15:00
Arena: Södermalms IP
Publik: 75

I en spännande match mellan Skövde KIK och Alingsås FC United på Södermalms IP så var det gästande laget som dominerade matchen.

Redan i den 32:a minuten tog Alingsås ledningen genom Olivia Sultan, och ledningen utökades till 0-2 bara fem minuter in i den andra halvleken genom Lisa Johansson som satte en straff.

Ina Österlind lyckades också göra sitt andra mål i matchen och Alingsås var i en klar ledning med 0-3.

I den 74:e minuten gjorde Lisa Johansson sitt andra mål för dagen och tillfälligt verkade det vara matchavgörande.

Men Skövde KIK gav inte upp och reducerade i den 90:e minuten genom Ellen Nordh, men Alingsås svarade direkt genom ett nickmål av Moa Jarl i den 92:a minuten och satte slutresultatet till 1-5 till Alingsås FC United.

Matchen präglades även av en utvisning för Skövde KIK:s Sara Fröjd i den 80:e minuten, som fick sitt andra gula kort. Totalt var det en underhållande match som spelades inför 75 åskådare och som dominerades av Alingsås FC United.