Alingsås FC United - IK Friscopojkarna 3 - 1

Alingsås FC United - IK Friscopojkarna (3 - 1)
Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-06-19 kl 19:30
Arena: Mjörnvallen, A-plan
Publik: 380

Matchen mellan Alingsås FC United och IK Friscopojkarna på Mjörnvallen var en spännande tillställning där hemmalaget visade klass och styrka. Redan efter sex minuter tog Alingsås ledningen genom Lisa Johansson, som satte dit bollen efter en fin kombination.

IK Friscopojkarna försökte svara men det var ändå Alingsås som utökade ledningen efter 15 minuter genom Ina Österlind. Trots det fortsatte gästerna att kämpa och reducerade till 2-1 efter 24 minuter genom Annelie Carli.

Alingsås drog ifrån ytterligare efter 35 minuter när Ronja Henriksson satte dit bollen och fastställde slutresultatet till 3-1. Trots försök från båda lagen att göra fler mål förblev resultatet oförändrat.

Publiken på Mjörnvallen fick se ett underhållande möte där Alingsås FC United visade varför de toppar tabellen. IK Friscopojkarna kämpade tappert men hemmalaget var helt enkelt för starka denna kväll. Elin Kängström hade en bra match som domare och höll i taktpinnen på ett förtjänstfullt sätt. Med 380 åskådare på plats var stämningen på topp och det var en storslagen fotbollskväll på Mjörnvallen.