Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-03 kl 15:00
Arena: Södermalms IP
Publik: 58

Matchen mellan Skövde KIK och Orust FC på Södermalms IP blev en spännande tillställning inför en publik på 58 personer. Domaren för dagen var Philipp Dages, assisterad av Johannes Wiberg och Botond Rajna.

Det var Orust FC som tog ledningen i den 13:e minuten genom ett vackert straffmål av Karin From. Skövde KIK kämpade hårt för att komma tillbaka och lyckades kvittera i den 40:e minuten genom Gabrielle Ewing.

I den andra halvleken fortsatte Skövde KIK att pressa och det tackade Gabrielle Ewing för. I den 64:e minuten gjorde hon sitt andra mål för dagen och satte därmed Skövde KIK i ledning med 2-1.

Orust FC försökte komma tillbaka in i matchen genom att göra några byte, men det räckte inte för att hota Skövde KIK:s ledning. Matchen slutade därmed 2-1 till Skövde KIK, som därmed tog tre viktiga poäng i Division 1 Norra Götaland, damer.