Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-24 kl 15:00
Arena: Mjörnvallen, A-plan
Publik: 115

Det var en underhållande fotbollsmatch som spelades på Mjörnvallen när Alingsås FC United tog emot Skövde KIK. Hemmalaget stod för den överlägsna insatsen och vann till slut matchen med 5-1.

Redan tidigt i matchen tog Alingsås FC United ledningen efter en fin aktion av Ina Österlind, som prickade in bollen i målet. Hemmalaget fortsatte pressa på och skapade flera farliga chanser, vilket ledde till ytterligare ett mål när Moa Jarl stod för ett nickmål i den 23:e minuten.

Skövde KIK försökte sätta upp ett anfallsspel och genomförde ett byte, men Alingsås FC United fortsatte att dominera. Lisa Johansson gjorde 3-0 bara några minuter efter bytet och strax efter det gjorde även Ina Österlind sitt andra mål för dagen.

I halvtid valde Alingsås FC United att genomföra ett byte, vilket gav laget ytterligare energi. Olivia Sultan kom in istället för Anna Scavo och i den 69:e minuten gjorde hon sitt första mål för dagen när hon ökade ledningen till 5-0 för hemmalaget.

Skövde KIK kämpade på och lyckades få till ett tröstmål i den 72:a minuten när Rachel Harbin fick bollen i mål. Alingsås FC United genomförde flera byten i slutet av matchen för att hålla tempot uppe och säkra segern.

Domaren Morvarid Mohammadi och assisterande domaren Kevin Lund och Nassir Suleiman hade en del att se över men lyckades ändå leda matchen på ett bra sätt.

Till slut blev det ett klart och rättvist resultat när Alingsås FC United vann med 5-1 inför en publik på 115 personer på Mjörnvallen. Det var en viktig seger för hemmalaget i Division 1 Norra Götaland, damer.

• 19. Ebba Ranieli (In '53)
  • 21. Minou Adriansson (In '76)