Match i Division 1 Norra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-24 kl 15:00
Arena: Valhalla 1 Konstgräs
Publik: 42

Göteborgs DFF mötte IK Gauthiod i en spännande match i Division 1 Norra Götaland, damer på Valhalla 1 Konstgräs. Endast 42 åskådare var på plats för att heja på hemmalaget.

Matchen startade jämnt och båda lagen kämpade hårt för att ta ledningen. Det var först i den 51:a minuten som bortalaget IK Gauthiod lyckades göra ett nickmål, genom nummer 20, Lisa Johansson. Detta mål skulle visa sig vara matchavgörande.

Göteborgs DFF fortsatte att kämpa och gjorde två byten i den 52:a och 55:e minuten, genom att byta in Jessika Pedersen Strandberg och Annie Skarin, och byta ut Jeanna De Maré och Frida Bremer.

Dock skulle Göteborgs DFF’s frustration leda till att Jessika Pedersen Strandberg fick en varning i den 60:e minuten. IK Gauthiod bytte sedan in Josefin Andersson för Moa Leverin i den 69:e minuten.

Göteborgs DFF fortsatte att kämpa med byten på spelarna, genom att byta in Emma Berthold för Ebba Eineskog Danielsson i den 70:e minuten. Med bara tolv minuter kvar av matchen bytte IK Gauthiod in Stina Adamsson för Stina Högemark för att förstärka försvaret. De gjorde även ett sista byte i den 86:e minuten genom att byta in Alexandra Hermansson för Sofia Olsson.

Trots försök från Göteborgs DFF lyckades de inte göra något mål och matchen slutade 0-1 i favorit till IK Gauthiod. Domaren Ina Landin höll ordning på spelet med stöd av sina assisterande domare, Taghi Moradi och Samir Brkovic.