Match i Division 1 Norra Svealand, damer 2014
Matchstart: 2014-08-23 kl 14:00
Arena: Lindvallen A
Publik: 100

Korsnäs IF FK tog emot Gamla Upsala SK på Lindvallen A i en viktig match i Division 1 Norra Svealand för damer. Publiken på plats var hett taggad inför mötet mellan två lag som låg nära varandra i tabellen.

Matchen inleddes intensivt och redan i den åttonde minuten drog domaren upp det gula kortet och varnade Anna Nykvist från Korsnäs IF FK. Men det dröjde inte länge innan Nykvist skulle bli matchhjälte, när hon i den tolfte minuten tryckte in 1-0 till hemmalaget. Gamla Upsala SK försökte svara men hade svårt att komma till klara målchanser.

I den 38:e minuten drog Mia Lundh från Gamla Upsala SK på sig en varning och strax innan halvtid utökade Korsnäs IF FK sin ledning. Agnes Dahlström satte 2-0 och gav hemmalaget ett fint försprång inför pausen.

Efter halvtid försökte Gamla Upsala SK att komma tillbaka in i matchen men hade svårt att hota Korsnäs IF FK:s försvar. I den 58:e minuten fick även Tova Ronnersjö från bortalaget en varning. Korsnäs IF FK höll dock tätt bakåt och kunde säkra segern.

I den 66:e minuten gjorde Korsnäs IF FK sitt första byte när Tina Kayal kom in istället för Helena Haga. Gamla Upsala SK svarade snabbt med ett byte i den 68:e minuten, då Jovana Marsenic byttes in istället för Tova Ronnersjö.

I den 82:a minuten gjorde Korsnäs IF FK sitt andra byte när Caroline Zandén kom in istället för Sofia Liljekvist. Och i den 83:e minuten gjorde även Emelie Sjökvist entré på planen istället för Emma Källberg för hemmalaget. Samtidigt byttes Sara El-Obeid in istället för Annika Högberg i Gamla Upsala SK.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Korsnäs IF FK hade vunnit med 2-0 och plockat tre viktiga poäng. Efter matchen hade laget klättrat upp till sjätte plats i tabellen, medan Gamla Upsala SK hade tappat ner till sjunde plats. En seger som gav Korsnäs IF FK stärkt självförtroende inför de kommande matcherna.