Match i Division 1 Norra Svealand, damer 2017
Matchstart: 2017-07-29 kl 14:00
Arena: Selånger IP

Det var en solig lördagseftermiddag på Selånger IP när Selånger FK tog emot Ornäs BK i en spännande match i Division 1 Norra Svealand för damer. Trots att publiken var glest fördelad på läktaren, bjöd lagen på en underhållande och målrik match.

Redan i den sjätte minuten öppnade Selånger målskyttet genom Olivia Wänglund, som sedan även satte dit sitt andra i den 30:e minuten. Philippa Johansson ökade ledningen till 2-0 i den 20:e minuten och laget gick till halvtidsvila med en betryggande 3-0 ledning.

I den andra halvleken fortsatte Selånger att dominera matchen. Celina Berglund utökade ledningen till 4-0 i den 60:e minuten följt av mål av Linn Jonsson i den 62:a minuten. Flaurona Rexhaj och Jennifer Larsson satte varsitt mål i den 78:e minuten, innan Larsson även fastställde slutresultatet till 7-0 i den 80:e minuten.

Matchen fick en tråkig avslutning när Ornäs BK:s Joanna Snell fick sitt andra gula kort och därmed även ett rött kort i den 78:e minuten.

Domaren Hanna Laajanen höll en stadig hand över matchen och delade ut varningar där det behövdes. Trots den stora segern för Selånger FK visade Ornäs BK kämparanda men hade svårt att komma igenom Selångers försvar under matchen. Efter slutsignalen kunde hemmalaget fira en imponerande 7-0 seger och tre viktiga poäng i serien.