Älvsby IF - Bik SK (1 - 4)
Match i Division 1 Norrland, damer 2015
Matchstart: 2015-05-23 kl 15:00
Arena: Älvåkra IP

Det var en solig lördag eftermiddag på Älvåkra IP när Älvsby IF tog emot Bik SK i Division 1 Norrland för damer. Trots att det var en viktig match för båda lagen så var det en oväntad tystnad på läktarna då ingen publik hade tagit sig till matchen.

Domaren Keijo Hyvärinen blåste igång matchen och Bik SK tog snabbt kommandot. Redan i den åttonde minuten tog de ledningen genom Caroline Jonsson. Älvsby IF försökte att komtra men Bik SK var starkare och i den 21:a minuten utökade de sin ledning till 2-0 genom Simone Edefall.

Mitt i första halvlek gjorde Bik SK ett byte och Linnéa Lundin kom in istället för Ida Hallin Sjölander. Älvsby IF försökte spela upp sig men Bik SK höll tätt och gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning.

I början av andra halvlek gjorde Bik SK ännu ett mål genom Simone Edefall vilket gjorde ställningen 3-0. Men Älvsby IF gav inte upp och svarade snabbt tillbaka med ett mål av Caroline Lindqvist som reducerade till 3-1.

Matchen fortsatte med hårda dueller och mycket kamp på mittfältet. Bik SK:s Sara Jensen drog på sig en varning i den 66:e minuten. Älvsby IF gjorde flera byten i ett försök att komma tillbaka men Bik SK var för starka.

I den 90:e minuten satte Bik SK spiken i kistan genom Zabibu Nduwimana och fastställde slutresultatet till 4-1 till bortalaget. Älvsby IF hade inte mycket att säga till om och Bik SK kunde åka hem med tre poäng i bagaget efter en övertygande seger.