Match i Division 1 Norrland, damer 2015
Matchstart: 2015-05-30 kl 14:00
Arena: MSK Arena
Publik: 48

Matchen mellan Mariehem SK och Alviks IK på MSK Arena drog inledningsvis inte många åskådare, endast 48 personer var på plats för att se lagen mötas i Division 1 Norrland för damer. Domaren Pontus Olofsson tog ansvar för att leda matchen tillsammans med sina assisterande domare Artem Lytvyn och Andreas Eriksson.

Matchen var jämn och böljande under de första 45 minuterna, där båda lagen försökte skapa chanser men hade svårt att hitta nätet. I den 34:e minuten gjorde Alviks IK sitt första byte, när Johanna Engelmark ersatte Cecilia Edlund.

I den andra halvleken fortsatte Mariehem SK att pressa på och i den 69:e minuten lyckades de äntligen göra mål. Malin Bardh stod för den viktiga fullträffen och gav sitt lag ledningen med 1-0.

Bara fyra minuter senare blev det straff till Mariehem SK och Andrea Collén missade inte chansen att öka på ledningen till 2-0.

Alviks IK försökte komma tillbaka in i matchen och gjorde flera byten för att försöka skapa en vändning, men lyckades inte spräcka Mariehem SK:s försvar. Istället drog de på sig två varningar genom Anne Lindvall och Evelina Lundqvist.

När domaren blåste av matchen stod det klart att Mariehem SK hade vunnit med 2-0. Ett viktigt trepoäng för dem i jakten på att klättra i tabellen.