Umedalens IF - IFK Åkullsjön (1 - 0)
Match i Division 1 Norrland, damer 2015
Matchstart: 2015-08-30 kl 14:00
Arena: Umedalens IP

På en solig söndagseftermiddag på Umedalens IP möttes Umedalens IF och IFK Åkullsjön i en spännande match i Division 1 Norrland för damer. Publikfria läktare visade det tydliga tecken på den pågående pandemin. Matchen dömdes av Manuel Garzon Garcia med assistans från Andreas Eriksson och Oskar Elebro.

I den trettioandra minuten tog Umedalens Amanda Pääjärvi en välplacerad stöt på mål och satte bollen i nätet bakom IFK Åkullsjöns målvakt, vilket gav Umedalens ledningen med 1-0. Umedalens fortsatte att ha mer bollen framåt, medan IFK Åkullsjön kämpade för att ta sig tillbaka i matchen.

I den femtio-tredje minuten gjorde IFK Åkullsjön sitt första byte när Iza Wiese byttes in för Matilda Sundh för att försöka få in ett mål. I sextio-fjärde minuten gjorde Umedalens sitt första byte när Maria Häggström byttes in för Sara Bäckström. IFK Åkullsjön fortsatte att kämpa men hade svårt att skapa chanser framåt.

I den sextio-åttonde minuten gjorde IFK Åkullsjön sitt andra byte, där Liv Falk bytte in för Elin Lundström i ett försök att ändra på matchens utveckling. Umedalens försökte ta kontroll över matchen och bytta in Malin Hedlund för Julia Wänglund i den sextionionde minuten för att hålla upp takten tempot i sista delen av matchen.

Med en minut kvar gjorde Umedalens sitt sista byte när Jonna Berg Karlsson ersatte målskytten Amanda Pääjärvi. Umedalens fortsatte att kontrollera matchen och kunde hålla fast vid sin ledning på 1-0 till slutsignalen. Umedalens vann alltså matchen med ett mål, 1-0, och tog därmed sin första seger på hemmaplan i serien.