Match i Division 1 Norrland, damer 2015
Matchstart: 2015-10-03 kl 14:00
Arena: Burträsk IP
Publik: 79

Matchen mellan Burträsk FF och Assi IF på Burträsk IP inleddes inför en publik på 79 personer. Domare Jörgen Stenberg ledde matchen med assistans från Lasse Ekesryd och Stefan Andersson.

Redan efter åtta minuters spel fick hemmalaget Burträsk FF det tufft när Vanessa Hedström blev utvisad, vilket satte dem i en svår situation. Assi IF tog chansen och gick upp i ledning efter 29 minuter när Lina Henriksson prickade in 0-1.

I början av andra halvlek fick Assi IF:s Moa Öhman en varning, men det hindrade inte laget från att fortsätta att dominera matchen. I minut 82 utökade Indira Ilic ledningen till 0-2 och bara sex minuter senare ökade Frida Björk den till 0-3. Assi IF visade inga tecken på att sakta ner när Moa Öhman gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 0-4.

Burträsk FF försökte till slutet att komma tillbaka in i matchen och gjorde ett byte med Thea Svensson som kom in istället för Lotta Silfver. Men det räckte inte och Assi IF kunde säkert säkra sin plats som nummer två i tabellen, medan Burträsk FF avslutade säsongen på tionde plats efter en tuff förlust på hemmaplan.