Match i Division 1 Norrland, damer 2017
Matchstart: 2017-05-24 kl 19:00
Arena: Tunavallen
Publik: 201

Notvikens IK gick segrande ur mötet mot Alviks IK på Tunavallen med 3-0. Matchen inleddes med en varning till Notvikens IKs Moa Blomquist i den 13:e minuten. Men det var också Blomquist som öppnade målskyttet för hemmalaget i den 44:e minuten med ett nickmål, vilket gav Notvikens IK ledningen med 1-0 inför halvtidsvilan.

I halvtid gjordes ett byte i hemmalaget, där Josefine Lindbäck kom in istället för målskytten Blomquist. Även Alviks IK gjorde ett byte, då Anna Södersten ersatte Johanna Markström.

I den andra halvleken fortsatte Notvikens IK att dominera och i den 63:e minuten utökade Anna-Lisa Vestin ledningen till 2-0. Bara några minuter senare, i den 67:e minuten, satte Klara Enberg 3-0 målet och säkrade därmed tre poäng för sitt lag.

Efter målet gjorde Notvikens IK två ytterligare byten, medan Alviks IK även gjorde ett byte i jakt på en reducering. Trots flera försök från båda lagen att komma fram till mål lyckades ingen av försvaren att släppa in fler bollar och matchen slutade 3-0 till hemmalaget.

Med denna seger stärker Notvikens IK sin position i tabellen och klättrar ännu närmare serieledande laget. Alviks IK å andra sidan behöver nu arbeta vidare för att försöka vända sin form och ta sig uppåt i tabellen.