Match i Division 1 Norrland, damer 2017
Matchstart: 2017-09-30 kl 14:00
Arena: Hedens IP Storfors
Publik: 73

Matchen mellan Storfors AIK och AFC Luleå på Hedens IP i Storfors blev en riktigt spännande tillställning. Redan i den 5:e minuten tog Storfors ledningen genom Elin Wikgren, som satte dit bollen på en frispark. Men AFC Luleå svarade snabbt och kvitterade till 1-1 genom Malin Johansson bara två minuter senare.

Storfors fortsatte att pressa och återtog ledningen i den 13:e minuten genom Anna Landfors. Men AFC Luleå visade prov på karaktär och kom tillbaka igen, denna gång genom Maria Gonzalez Pont som gjorde 2-2 i den 15:e minuten.

I den 30:e minuten tog AFC Luleå ledningen för första gången i matchen när Frida Onsgård satte dit 2-3. Innan halvtid hann även Alba Roman Rojas utöka AFC Luleås ledning till 2-4 i den 42:a minuten.

I den andra halvleken fortsatte Storfors att kämpa och reducerade till 3-4 genom Elin Wikgren i den 61:a minuten. Trots flera chanser lyckades inte Storfors kvittera och matchen slutade 3-4 till AFC Luleå.

Efter matchen står det klart att Storfors AIK hamnar sist i tabellen och AFC Luleå hamnar på en åttonde plats. En match där båda lagen kämpade hårt och bjöd på underhållande fotboll inför en publik på 73 personer.