Match i Division 1 Norrland, damer 2018
Matchstart: 2018-04-22 kl 12:00
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 121

Morön BK imponerade stort när de besegrade IFK Östersund med hela 4-0 på bortaplan i Division 1 Norrland för damer på söndagen. Matchen spelades på Jämtkraft Arena och lockade en publik på 121 personer som fick se Morön BK dominera matchen från start till slut.

Redan efter tio minuter tog Morön ledningen med 1-0 genom en vacker träff av Jenny Marklund. Det dröjde sedan till den 31:a minuten innan Olivia Holm utökade ledningen till 2-0 efter en fin passning från en av lagets stora stjärnor, Christine Tjärnlund.

Det skulle sedan gå endast sex minuter innan Tjärnlund själv fick ta plats i målprotokollet när hon snyggt satte 3-0 till bortalaget. IFK Östersund försökte komma tillbaka in i matchen men hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser.

Efter en match där Morön BK hade fullständig kontroll över händelserna var det inte mycket som kunde rädda hemmalaget från en förlust. Trots att IFK Östersund bytte in flera spelare under slutet av matchen, bland annat Magda Aspholm och Emelie Eriksson, så lyckades de aldrig få till någon reducering.

I stället var det Morön BK som visade upp sin offensiva styrka även under slutminuterna. Med åtta minuter kvar på klockan byttes Christine Tjärnlund ut och in kom Emma Viklund. Bara minuter senare gjorde Olivia Holm sitt andra mål för dagen efter ett fint anfall av Morön BK. Ställningen stod därmed 4-0 när domaren blåste av matchen efter 90 minuter.

Morön BK kan glädja sig åt en fantastisk insats medan IFK Östersund återvänder hem med svansen mellan benen efter en tråkig förlust. Domare Kjell Wenna höll i taktpinnen på ett säkert sätt och assisterades av Melvin Hedman och Anna-Linnéa Löfgren.