Match i Division 1 Norrland, damer 2018
Matchstart: 2018-06-21 kl 19:00
Arena: Skogsvallen
Publik: 504

Morön BK tog en viktig seger i Division 1 Norrland när de besegrade Sunnanå SK med 2 - 1 på hemmaplan torsdag kväll. Matchen var jämn och målrik, med båda lagen i högsta grad inblandade i matchens händelser.

Sunnanå SK öppnade målskyttet redan i den 14:e minuten, när Bupe Olufunmilola Okeowo satte bollen i nätet. Men Morön BK svarade direkt i den 15:e minuten genom Jenny Marklund. Några minuter senare gjorde Johanna Wikström 2 - 0 till hemmalaget, ett ledningsmål som de behöll fram till pausvilan.

I andra halvlek bytte Morön BK in Emma Axelsson för Frida Karlsson och stärkte därmed sitt lag. Sunnanå SK bytte också in Wilma Vidmark för Ellen Maund, och senare även Ellen Schampi och Perpetua Ijeoma Nkwocha. Trots dessa byten och hård press mot Morön BK:s mål, lyckades de inte få in mer än ett mål genom Maya Pitts i den 57:e minuten.

Morön BK sjönk sedan ner i försvaret för att försvara ledningen, och bytte in Elin Ellman för Elin Johansson. De gjorde också två ytterligare byten, Emma Viklund för Jenny Marklund och Lina Pettersson för Johanna Wikström. Sunnanå SK skulle fortsätta försöka reducera, men Morön BK höll fast vid sin ledning och det blev inga fler mål.

Matchen var relativt fysisk, och präglades av flera varningar från domaren Anastasia Oberlauf Poopuu. Maya Pitts fick varningen för Sunnanå SK, medan både Hanna Göthberg och Olivia Holm fick varningar för Morön BK. Totalt 504 personer såg matchen spelas på Skogsvallen, vilket var ett bevis på det höga intresset för damfotboll i Norrland.