Match i Division 1 Norrland, damer 2019
Matchstart: 2019-05-11 kl 14:00
Arena: Hertsö IP
Publik: 54

Matchen mellan Luleå SK och Sunnanå SK på Hertsö IP inleddes på lördag eftermiddag inför en publik på 54 personer. Det var en spännande match där Sunnanå SK visade upp sitt starka spel från början.

Redan i den 7:e minuten gjorde Luleå SK ett självmål och satte därmed Sunnanå SK i ledning med 1-0. Maya Pitts utökade ledningen till 2-0 i den 24:e minuten och Ellen Schampi gjorde det till 3-0 för Sunnanå SK i den 32:a minuten. Luleå SK kämpade dock på och reducerade genom Elin Engström i den 41:a minuten innan halvtid.

I den andra halvleken fortsatte Sunnanå SK att dominera och Maya Pitts gjorde sitt andra mål i den 56:e minuten. Men Luleå SK gav inte upp och Elin Engström gjorde sitt andra mål i matchen i den 59:e minuten. Charlotte Forsberg reducerade sedan ytterligare för Luleå SK och det stod nu 4-3 till Sunnanå SK.

Maya Pitts fullbordade sitt hattrick i den 82:a minuten och Petra Sjögren ökade ytterligare på ledningen till 6-3 för Sunnanå SK i den 85:e minuten. Luleå SK kämpade på men lyckades inte komma närmare och matchen slutade 6-3 till Sunnanå SK.

Det var en underhållande match där Sunnanå SK visade varför de leder tabellen medan Luleå SK fortsätter att kämpa för poängen. Domare Mikael Marklund höll ordning på matchen och assisterande domare Simon Norsten och Victor Tjärnberg hjälpte till att se till att spelet flöt på. Sunnanå SK tar med sig tre poäng medan Luleå SK får fortsätta att kämpa för att klättra i tabellen.