Match i Division 1 Norrland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-10 kl 13:30
Arena: Umeå Energi Arena SOL
Publik: 44

Matchen mellan Team TG FF och Notvikens IK DFF på Umeå Energi Arena SOL blev en riktig rysare där båda lagen kämpade för att ta tre poäng.

Team TG FF inledde starkt och tog ledningen redan i den andra minuten när Therese Kapstad satte dit bollen. Bara åtta minuter senare utökade Moa Sjöström ledningen till 2-0. Notvikens IK DFF fick två varningar tidigt i matchen, men lyckades reducera genom Paulina Hedquist i den 26:e minuten. Team TG FF fortsatte att pressa och Moa Sjöström gjorde sitt andra mål för dagen i den 33:e minuten.

I den andra halvleken visade Notvikens IK DFF prov på kämparglöd och Anna Nilsson reducerade till 3-2 i den 48:e minuten. Trots en utvisning för tränare Birger Grahn efter 60 minuter fortsatte Notvikens att kämpa och i den 65:e minuten kvitterade Anna Nilsson till 3-3. Trots flera försök från båda lagen att göra ytterligare mål stod det till slut 3-3.

Publiken på Umeå Energi Arena SOL fick verkligen se en spännande match där båda lagen visade vilja och kämpaglöd. Team TG FF behåller sin tredjeplats i tabellen medan Notvikens IK DFF fortsätter att ligga på andraplats. En mycket underhållande match som slutade oavgjort, och som visar på den höga kvaliteten och spänningen i Division 1 Norrland för damer.