Match i Division 1 Norrland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-11 kl 14:00
Arena: Electrolux Home Arena
Publik: 84

Söndag eftermiddag spelade Sunnanå SK mot Luleå SK på Electrolux Home Arena inför en publik på 84 personer. Domare för matchen var Tilde Larsson med Edvin Sundkvist och Peder Lindfors som assisterande domare.

Matchen började jämnt men det var Sunnanå som först lyckades få bollen i nätet. I den 20:e minuten gjorde Maya Pitts 1-0 för hemmalaget och fem minuter senare dubblade Villemo Dahlqvist ledningen efter en fin nick. I den 38:e minuten utökade Sofia Lindmark ledningen till 3-0.

I den andra halvleken fick Luleå en reducering efter att Charlotte Forsberg satt bollen i mål efter 53 minuters spel. Men bara fem minuter senare satte Bupe Olufunmilola Okeowo 4-1 för Sunnanå. Luleå gav dock inte upp utan Forsberg satte sitt andra mål i matchen och reducerade till 4-2 i den 59:e minuten.

Efter Luleås mål gjorde Sunnanå en dubbelbyte och bytte in Ellen Maund och Lova Andersson samtidigt som Juulia Grönlund och Villemo Dahlqvist lämnade planen. Det var en lyckad byte då Andersson gjorde 5-2 till Sunnanå i den 72:a minuten.

Luleå försökte sätta press på hemmalaget men de lyckades inte få in fler mål och matchen slutade 5-2 till Sunnanå. Sunnanå leder nu tabellen medan Luleå ligger näst sist.