Match i Division 1 Norrland, damer 2019
Matchstart: 2019-09-21 kl 14:00
Arena: Åkevallen
Publik: 57

Luleå SK mötte Team TG FF på Åkevallen i en spännande match i Division 1 Norrland, damer. Med bara 57 personer på läktaren var det Team TG FF som satte tonen med Amanda Westmans mål i den 25:e minuten. Luleå SK försökte ta sig tillbaka in i matchen, men det var Elin Åkerman som utökade Team TG FF:s ledning med ett mål i den 32:a minuten. Moa Sjöström följde upp med två snabba mål i den 38:e och 43:e minuten, vilket gjorde ställningen 0-4 inför halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte Team TG FF dominera, och de gjorde ytterligare två mål. Moa Sjöström avslutade sitt hat-trick med ett mål i den 81:a minuten, och Elin Åkerman gjorde det sjätte målet för Team TG FF i den 90:e minuten. Luleå SK kämpade på och bytte spelare under matchens gång, men det var inte tillräckligt för att hota Team TG FF.

Matchen slutade med en överlägsen seger för Team TG FF med resultatet 0-6. Charlotte Forsberg och Josefine Palmgren Mella fick varsin varning för Luleå SK. Therese Kapstad och Tyra Norman byttes in för Team TG FF, medan Emmy Wretell och Felicia Österlund fick lämna planen. Allis Löfgren byttes in sent för Luleå SK, medan Amanda Söderholm fick lämna. Pernilla Lindgren dömde matchen med Felix Kjellman och Minas Tesfagaber Ogbatzion som assisterande domare.