Lörby IF - Hittarps IK (2 - 3)
Match i Division 1 Södra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-07-06 kl 13:00
Arena: Lörby Park 1

På en solig lördagseftermiddag möttes Lörby IF och Hittarps IK på Lörby Park 1 inför en tom läktare. Domaren Amane Kandas blåste igång matchen och det var hemmalaget Lörby IF som tog ledningen redan efter 17 minuter, när Olivia Hall satte dit 1-0.

Men Hittarps IK kom tillbaka starkt och kvitterade genom Maria Westerblad efter 20 minuter. Innan halvtidsvilan hann Maria Westerblad även göra sitt andra mål för dagen och gav Hittarps ledningen 2-1. Strax innan paus lyckades hon även fullborda sitt hattrick och öka på ledningen till 3-1 för bortalaget.

I halvtid gjorde Lörby IF två byten för att försöka ändra matchbilden och det gav resultat. Olivia Hall reducerade till 2-3 efter 61 minuter och gav hemmalaget ny energi. Trots flera chanser för båda lagen lyckades ingen av dem att göra fler mål och matchen slutade 2-3 till Hittarps IK.

Hittarps IK kunde tacka Maria Westerblads tre mål för segern och trepoängen. Lörby IF kämpade väl, men lyckades inte komma ikapp och fick nöja sig med en förlust på hemmaplan.