Eskilsminne IF - Hittarps IK (2 - 0)
Match i Division 1 Södra Götaland, damer 2019
Matchstart: 2019-08-06 kl 19:00
Arena: Västergårds IP 5, huvudplan

Matchen mellan Eskilsminne IF och Hittarps IK inleddes starkt av hemmalaget Eskilsminne, som redan efter 2 minuter tog ledningen genom Johanna Olsson. Målet gav Eskilsminne en tidig fördel och de fortsatte att dominera matchen genom att skapa flera farliga målchanser.

Hittarps IK försökte att komma tillbaka in i matchen och skapade några farliga lägen, men Eskilsminnes försvar stod stabilt och höll undan motståndet. Hittarps IK fick en varning när Maria Westerblad drog på sig en varning i den 28:e minuten.

Eskilsminne fortsatte att pressa framåt och ökade sin ledning till 2-0 i den 58:e minuten genom Nova Karlsson. Hittarps IK försökte att komma tillbaka in i matchen genom att göra några byte, men Eskilsminne fortsatte att kontrollera spelet.

Eskilsminne gjorde några byte för att fräscha upp laget och hålla kvar i ledningen. Slutresultatet blev 2-0 till Eskilsminne efter en stark insats av hela laget.

Domaren Isabelle Svensson ledde matchen på ett bra sätt och höll ordning på spelet. Publiken, som var obefintlig på plats, fick se Eskilsminne ta en viktig seger i Division 1 Södra Götaland.