Matchstart: 2023-04-29 kl 13:00
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 65

Det var en solig lördagseftermiddag på Jämtkraft Arena när IFK Östersund 2 tog emot Alnö IF Dam i Division 2 Mellersta Norrland, damer. Publiken, bestående av 65 åskådare, hade samlats för att se båda lagen göra upp om tre poäng.

Domaren Lucas Eriksson blåste igång matchen och det var Alnö IF Dam som tog tag i taktpinnen direkt. Redan i den 53:e minuten lyckades Frida Olsson hitta nätet och ge sitt lag ledningen med 1-0. Bara åtta minuter senare utökade Alva Bloss ledningen till 2-0.

IFK Östersund 2 försökte komma tillbaka in i matchen men det var Alnö IF Dam som fortsatte att dominera. Frida Olsson gjorde sitt andra mål i matchen i den 64:e minuten och Frida Åsell ökade på till 4-0 i den 73:e minuten.

IFK Östersund 2 fick till slut en tröstmålg genom Karolina Heidenborn i den 80:e minuten, men det räckte inte för att hota Alnö IF Dam. Tuva Lundin satte spiken i kistan med sitt mål i den 88:e minuten och fastställde slutresultatet till 5-1 till Alnö IF Dam.

Domaren blåste av matchen och Alnö IF Dam kunde fira en övertygande seger. De visade upp ett effektivt anfallsspel och en stark defensiv som IFK Östersund 2 hade svårt att bemästra. En tung förlust för hemmalaget och en viktig trepoängare för Alnö IF Dam i jakten på en plats högre upp i tabellen.