Match i Division 2 Mellersta Norrland, damer 2023
Matchstart: 2023-05-13 kl 13:00
Arena: Länsförsäkringar AC 1
Publik: 53

Det var en ojämn match mellan Frösö IF Dam och Alnö IF Dam på Länsförsäkringar AC 1 denna lördag eftermiddag. Trots en lovande start från Frösö IF Dam, där de pressade högt och skapade några farliga chanser, var det Alnö IF som tog ledningen genom Alva Lydén i den 17:e minuten.

Alnö IF fortsatte att dominera och ökade sin ledning till 5-0 innan halvtid, med mål från Julia Heed, Emilia Jonsson och återigen Alva Lydén. Frösö IF Dam fick även en spelare utvisad i den 51:a minuten, vilket gjorde det ännu svårare för dem att komma tillbaka in i matchen.

Andra halvlek var en liknande historia med Alnö IF Dam som fortsatte att dominera och öka på sin ledning. Felicia Lindström, Frida Olsson, Julia Edin och Frida Åsell stod alla för mål innan matchen till slut slutade 0-12 till Alnö IF Dam.

Det var en imponerande insats av Alnö IF Dam som tog tre poäng i Division 2 Mellersta Norrland, medan Frösö IF Dam får ta med sig lärdomar från matchen och fortsätta att kämpa för att komma tillbaka starkare i nästa match. Publiken som var på plats fick bevittna en stark seger av bortalaget och en tuff dag för hemmalaget Frösö IF Dam.