Match i Division 2 Mellersta Norrland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-03 kl 13:00
Arena: Timrå IP Konstgräs
Publik: 53

IFK Timrå Dam tog emot IFK Östersund 2 på Timrå IP Konstgräs i en spännande match i Division 2 Mellersta Norrland för damer. Matchen drog igång på lördag eftermiddag inför en publik på 53 personer, med domaren Thomas Thunström samt assisterande domare Emma Mattsson och Robert Lundqvist på planen.

Redan efter två minuter in i matchen tog IFK Östersund 2 ledningen med 1-0 genom ett självmål från IFK Timrå Dam. Men hemmalaget reste sig snabbt och bara en minut senare kvitterade de genom Maja Winsa, och därefter gick de upp i ledningen tack vare ett mål av Alva Hållander i den 22:a minuten. Med en 2-0 ledning gick lagen till halvtidsvila.

I den andra halvleken fortsatte IFK Timrå Dam att dominera matchen och ökade sin ledning till 3-0 genom ett nickmål av Klara Berglund i den 72:a minuten. Bara två minuter senare utökade de sin ledning till 4-0 genom ett straffmål av Berglund.

IFK Östersund 2 gav dock inte upp och lyckades reducera genom mål av Ebba Sterner i den 76:e minuten och Thea Arvidsson i den 86:e minuten. Trots en stark slutspurt av bortalaget lyckades de inte komma närmare än 4-2, och matchen slutade med en seger för IFK Timrå Dam. En imponerande prestation av hemmalaget som säkrade de tre poängen inför sin hemmapublik.