Kramfors Alliansen - Alnö IF Dam (0 - 2)
Match i Division 2 Mellersta Norrland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-22 kl 19:30
Arena: Kramfors IP A-plan
Publik: 137

Det var en spännande match på Kramfors IP A-plan på torsdag kväll när Kramfors Alliansen tog emot Alnö IF Dam i Division 2 Mellersta Norrland, damer. Med en publik på 137 personer och domare Eugeniu Samson tillsammans med assistenterna Jakob Blixt och Tastemir Zhanatov drog matchen igång.

Det var Alnö IF Dam som inledde matchen bäst med flera farliga chanser, och det dröjde inte länge innan Frida Olsson bröt mönstret med en finträff som tog sig in bakom Kramfors Alliansens målvakt. Det var en riktig kalldusch för hemmalaget, och Alnö fortsatte att skapa farliga anfall och kontrollera matchen.

Kramfors Alliansen försökte att ta sig tillbaka in i matchen, men det var Alnö IF Dam som fortsatte att dominera. I minut 36 var det återigen Frida Olsson som satte bollen i nätet och ökade Alnös ledning till 2-0.

Andra halvlek inleddes med ett mer fokuserat Kramfors Alliansen, men de fick svårt att skapa klara målchanser mot ett starkt försvarande Alnö. Hemmalaget fortsatte att pressa, men de fick inte utdelning på sina chanser.

I minut 77 fick Kramfors Alliansens Sara Nilsson en varning för en tuff tackling på en motståndare. Alnö IF Dam spelade sedan nervöst och i minut 84 fick Hanna Sahlin utvisning för en grov foul.

Trots en spelare mindre fortsatte Alnö att kämpa, men Beatrice Juutinen fick en varning i minut 86 för en regelvidrig tackling.

Matchen slutade med en klar seger för Alnö IF Dam med resultatet 2-0. Med en organiserad defensiv och fräcka mål av Frida Olsson visade Alnö upp sin styrka. Kramfors Alliansen får ta med sig lärdomar och jobba hårt för att ta revansch i nästa match.