Match i Division 2 Nordöstra Götaland, damer 2022
Matchstart: 2022-04-15 kl 14:00
Arena: Arena Ceosvallen, Vimmerby
Publik: 144

I en spännande match på Arena Ceosvallen mellan Vimmerby IF och Svärtinge SK slutade det med en överlägsen seger för hemmalaget, med slutresultatet 5-2.

Matchen började intensivt och redan i den 17:e minuten tog Vimmerby ledningen genom Frida Pöder. Två minuter senare utökade Tyra Andersson ledningen till 2-0, och hon var även med och ökade på till 3-0 i den 29:e minuten.

Andersson var riktigt het i matchen och fullbordade sin hat-trick i den 55:e minuten, vilket gav Vimmerby en ledning med 4-0. Bara en minut senare stod det 5-0 till hemmalaget, igen genom Andersson.

Svärtinge gav inte upp och reducerade i den 63:e minuten genom Sofhia Rosenlund. Trots en rejäl uppförsbacke kämpade de vidare och i den 86:e minuten lyckades Emilia Stjerna göra 5-2.

Domaren Pierre Fransson blåste av matchen med en slutresultatet 5-2 till Vimmerby IF. En viktig seger för hemmalaget inför hemmapubliken på 144 personer och en bevis på deras styrka i Division 2 Nordöstra Götaland.