Matchstart: 2022-06-05 kl 17:00
Arena: Åsundavallen

Matchreferat:

Det var en spännande och målrik match mellan Rimforsa IF och Eneby BK på Åsundavallen. Trots att publiken var frånvarande på grund av rådande restriktioner, bjöd lagen på underhållande fotboll.

Det var Rimforsa IF som tog ledningen efter bara tio minuter när Ea Wessén prickade in 1-0. Men Eneby BK kvitterade snabbt genom Filippa Karlberg som satte en straff i den 26:e minuten. Innan halvtid hade Alina Gustafsson och återigen Filippa Karlberg gjort två snabba mål och gav Eneby BK en 3-1 ledning.

I den andra halvleken fortsatte Eneby BK att dominera och Filippa Karlberg var i grym form och gjorde sitt hattrick i den 49:e minuten. Rimforsa IF fick en spelare varnad i den 56:e minuten och Eneby BK utökade sin ledning till 5-1 genom ännu en straff från Filippa Karlberg i den 72:a minuten.

Trots det stora underläget gav Rimforsa IF inte upp och Ea Wessén lyckades göra sitt andra mål i matchen och reducerade till 2-5 i den 90:e minuten. Men det var inte tillräckligt och Eneby BK kunde till slut vinna matchen med 5-2.

En imponerande insats från Eneby BK och Filippa Karlberg som stod för fyra av lagets mål, medan Rimforsa IF får ladda om inför kommande matcher för att hitta tillbaka till vinstspåret.