FC Rosengård 1917 - Lindsdals IF (2 - 1)
Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2016
Matchstart: 2016-04-23 kl 15:00
Arena: Rosengårds IP Huvudarenan

Matchen mellan FC Rosengård 1917 och Lindsdals IF på Rosengårds IP Huvudarenan började intensivt med båda lagen försöker skapa farliga chanser. I den 22:a minuten lyckades dock Lindsdals IF ta ledningen genom Herman Sillerström och hemmalaget FC Rosengård 1917 hamnade i underläge.

I den 36:e minuten drog Dino Mesic på sig en varning för FC Rosengård 1917 och laget försökte hitta vägen till kvittering. Innan pausvilan fick även Valentino Lai en varning för hemmalaget.

Andra halvlek började lika intensivt som den första och i den 55:e minuten kunde Mohamed Ramadan kvittera för FC Rosengård 1917, vilket gav laget ny energi. Direkt efter målet gjorde hemmalaget ett byte där Alan Asaad kom in istället för Chimezie Ojiego.

I den 75:e minuten lyckades Alan Asaad göra sitt andra mål för matchen och ge FC Rosengård 1917 ledningen med 2-1. Spänningen ökade och i den 79:e minuten blev Blerim Gudjufi utvisad för hemmalaget, vilket gjorde att Lindsdals IF försökte utnyttja sitt numerära överläge.

Trots flera varningar för båda lagen och flera ytterligare spelarbyten kunde FC Rosengård 1917 hålla ledningen och ta tre viktiga poäng mot serieledarna Lindsdals IF. Efter matchen fortsätter FC Rosengård 1917 att ligga på plats 3 i tabellen medan Lindsdals IF faller till plats 4.