Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2016
Matchstart: 2016-08-28 kl 17:00
Arena: Österås IP A-plan
Publik: 865

Matchen mellan Hässleholms IF och IFK Hässleholm på Österås IP A-plan bjöd på spännande fotboll inför en publik på 865 åskådare. Domaren Niklas Andersson höll i taktpinnen och matchen inleddes med högt tempo.

Redan efter tre minuter tog Hässleholms IF ledningen genom Tommy Filipovic, som med ett distinkt avslut skickade bollen i nät och satte 1-0 till hemmalaget. IFK Hässleholm försökte svara men hade svårt att skapa farliga chanser.

I den 28:e minuten drog en spelare från IFK Hässleholm på sig en varning, följt av ytterligare en varning för Filip Ranmo i den 33:e minuten. Hässleholms IF fortsatte att pressa och i den 57:e minuten ökade Tommy Filipovic på sin målskörd och satte 2-0 till hemmalaget.

I den 70:e minuten gjorde Hässleholms IF sitt första byte när Viktor Ekström kom in för Gazmend Xhemajli. Spelet fortsatte med högt tempo och Hässleholms IF ledde stabilt med 2-0.

Med endast några minuter kvar av matchen började IFK Hässleholm slåss för att komma tillbaka, men Hässleholms IF försvar stod emot. Båda lagen gjorde flera byte under matchen för att försöka få till en sista ansträngning.

Matchen avslutades med en varning för Haris Crnalic från Hässleholms IF i den 90:e minuten. När domaren blåste av slutsignalen stod det klart att Hässleholms IF hade vunnit med 2-0 mot IFK Hässleholm, som nu ligger på plats 4 i tabellen medan Hässleholms IF tagit sig upp till plats 6. En välspelad match där Hässleholms IF visade sin styrka och tog tre viktiga poäng.