IFK Simrishamn - FC Rosengård 1917 1 - 1

IFK Simrishamn - FC Rosengård 1917 (1 - 1)
Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-04-02 kl 14:00
Arena: Korsavads IC B-plan

IFK Simrishamn och FC Rosengård 1917 möttes på söndags-eftermiddagen på Korsavads IC B-plan i södra Götaland. Matchen slutade 1-1 efter en spännande upplösning.

I den 9:e minuten tog FC Rosengård ledningen med 1-0 efter att Ajdin Avdic gjort mål. IFK Simrishamn försökte ta sig tillbaka in i matchen men hade svårt att skapa målchanser. Efter 25 minuter blev Dylan Kosik Sulaiman varnad och det fortsatte att slarvas från båda lagen.

I den 60:e minuten gjorde IFK Simrishamn två byten för att plocka in ny energi och det visade sig fungera. Bara tre minuter senare fick Niklas Bernhoff en varning och FC Rosengård bytte in Baris Hümmet. Efter 71 minuter fick FC Rosengård en utvisning för Hannes Cederholm.

Efter utvisningen kände IFK Simrishamn pressen att ta tillvara på sin numerära fördel. I den 72:a minuten gjorde Pontus Wiktorsson mål för IFK Simrishamn från straffpunkten efter att Anton Persson blivit fälld av en motståndare. FC Rosengård bytte ut Hamid Abdulla och in kom Ken Legiec i den 72:a minuten. Sju minuter senare fick Gustaf Backaliden en varning för FC Rosengård följt av varningar för Jonathan Ekendahl och Ludwig Lloyd från IFK Simrishamn och även det för latheten som uppstod efter utvisningen.

Så matchen avslutades med ett 1-1 resultat, som inte speglade det hårt arbetande IFK Simrishamn som slogss tappert för en seger och även FC Rosengårds lajdkejsande i den andra halvleken. Vid matchens slut, ligger IFK Simrishamn på plats 9 i tabellen och FC Rosengård kvar på plats åtta i tabellen.