Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-06 kl 14:00
Arena: Skillinge IP
Publik: 132

Idag möttes Österlen FF och Räppe GOIF på Skillinge IP i en viktig match i Division 2 Södra Götaland. Det var en livlig match från början till slut och det var Räppe GOIF som drog det längsta strået genom att vinna med 3-1.

Matchen startade kl 14:00 på lördagseftermiddagen och publiksiffran var på 132 personer. Domare var Delavar Vahdanjo med hjälp från assisterande domare Ermin Zubcevic och Erik Hansen Gustafsson.

Det var Räppe GOIF som började starkast och bara efter 35 minuter bröt William Thellsson mönstret och sköt in bollen bakom Österlens målvakt och gav Räppe ledningen med 1-0. Bara fyra minuter senare sköt Oskar Gabrielsson i sidled och gjorde på så sätt 2-0 till Räppe. Kort därefter avslutade William Thellsson ännu ett anfall vilket ledde till hans andra mål och Räppes tredje för dagen.

Österlen gjorde en byte i halvtid och in kom Hugo Göransson istället för Jonathan Jacobsson. I den 48:e minuten fick Butrint Vllasalija från Räppe en varning och Räppes andra byte, Momodou Njie, kom in i den 61:a minuten mot Vllasalija. I den 66:e minuten fick Martin Jönsson från Österlen en varning och efter det dröjde det inte länge innan Anton Vukasovic från Räppe också fick en varning.

Österlen försökte desperat att komma ikapp och de gjorde ett byte i den 69:e minuten med Leo Björklund som ersatte Jacob Blixt. Erik Pärsson gjorde ett mål för Österlen i den 71:a minuten och reducerade till 1-3. Räppe gjorde sitt tredje byte genom att byta ut Almir Jasarevic mot Dennis Svernfors i den 75:e minuten och Österlen gjorde sitt andra byte i den 86:e minuten med Gustav Jönsson som bytte ut Axel Orrenius.

I Räppes sista byte för dagen bytte Gustav Fälth ut William Thellsson i den 87:e minuten och Anton Vukasovic fick sin andra gula kort och blev sedan utvisad i den 90:e minuten. Trots detta lyckades Räppe hålla kvar sin ledning och vann matchen med 3-1. En välspelad match från båda lagen men det var till slut Räppe GOIF som drog det längsta strået och tog hem segern.