Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-17 kl 16:00
Arena: Kristianstads Fotbollsarena
Publik: 446

Kristianstads Fotbollsarena var fullsatt med bara 446 åskådare på lördagseftermiddagen när Kristianstad FC tog emot VMA IK i Division 2 Södra Götaland herr. Domare Christoffer Södergren och hans assisterande Ramiz Jusufovic och Viktor Wiaczek ledde matchen.

Matchen inleddes med högt tempo och båda lagen kämpade hårt för att skapa chanser. Efter tretton minuter lyckades dock Kristianstad FC ta ledningen med 1-0 genom Teddy Bergqvist som lyckades slå in bollen i målet.

VMA IK försökte att komma tillbaka in i matchen och hade flera chanser att kvittera. Men Kristianstad FC höll emot och i den 56:e minuten gjorde VMA IK sitt första byte genom att byta ut Robin Holmquist mot Liam Frick.

I den 60:e minuten belönades Anton Nordfeldt med en varning för VMA IK:s tränare. VMA IK fortsatte att kämpa men Calle Nilsson belönades med en varning i den 62:a minuten och Lukas Rundqvist följde efter i den 64:e minuten.

Kristianstad FC styrde fortsättningsvis spelet och valde att byta ut Albin Henningsson för Hampus Källström i den 75:e minuten. VMA IK följde efter genom att byta in Oscar Hall mot Elliot Pramberg.

VMA IK fortsatte att kämpa hårt men Kristianstad FC höll ställningarna. I den 82:a minuten byttes Mikey Carlsson ut mot Elliot Blennborn för VMA IK och Samuel Jonsson ersatte Calle Nilsson. Elvis Rama fick vila i den 83:e minuten och Jimmy Rossander fick gå in på planen. VMA IK:s sista byte skedde också i den nittio tredje minuten. Jimmy Rossander fick en varning bara minuter senare.

Kristianstad FC bestämde sig för att byta in Albin Andersson istället för Teddy Bergqvist i den 94:e minuten. Men det var Bubacarr Jobe som skulle säkra segern genom att skjuta bollen i mål i den sista spelminuten för Kristianstad FC genom en distinkt skott från kanten av straffområdet.

Kristianstad FC valde sedan att byta in Gamal Mohammed Afif Al-Haqli och Esslam Al-Kafafi mot Samuel Wikström och Bubacarr Jobe och i den 98:e minuten byttes även Mirza Halvadzic ut mot Casper Nilsson.

Matchen slutade 2-0 till Kristianstad FC som kunde plocka tre viktiga poäng i Division 2 Södra Götaland herr. VMA IK kämpade hårt men det var Kristianstad FC som drog det längsta strået och kunde säkra segern i den här matchen.