Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-20 kl 13:00
Arena: Arkelstorps IP A-plan
Publik: 165

På söndagseftermiddagen spelade VMA IK och FC Rosengård 1917 mot varandra på Arkelstorps IP A-plan inför en publik på 165 personer. Det var en tight match där FC Rosengård 1917 drog ifrån med 1-0 i den 23:e minuten då Kevin Fridlund nätade för gästerna. VMA IK satsade på en offensiv taktik och hade flera chanser att kvittera, men FC Rosengård 1917 försvarade sitt ledningsmål väl.

I den 37:e minuten gjorde VMA IK ett byte då Robin Holmquist ersatte Jonathan Nyström. Kort därefter i den 39:e minuten fick Emil Grimbe från FC Rosengård 1917 en varning. VMA IK fick sedan en straff i den 40:e minuten, men missade målet efter en räddning från FC Rosengård 1917:s målvakt. Precis innan halvtid lyckades dock gästerna nätta igen när Dylan Kosik Sulaiman gjorde 2-0 i den 45:e minuten.

I halvtidsvilan byttes Dylan Kosik Sulaiman ut mot Sidney Bernasko Appu för FC Rosengård 1917. VMA IK ville fortsätta sin offensiva taktik och bytte in Elliot Blennborn för Elvis Rama i den 60:e minuten. Det gav resultat när Blennborn nätade i den 61:a minuten och reducerade till 2-1 för VMA IK.

I den 70:e minuten byttes Melker Carlsson in för Liam Raic i FC Rosengård 1917. Efter flera chanser från VMA IK lyckades gästerna dock nätta igen i den 83:e minuten när Sidney Bernasko Appu gjorde sitt första mål för matchen och gav FC Rosengård 1917 en 3-1 ledning.

VMA IK gjorde tre byten i den 86:e minuten där Victor Lundin och Jimmy Rossander ersatte Anel Zgalj och Elliot Pramberg, medan Isak Olsson ersatte Kofi Yeboah Addae för FC Rosengård 1917. Slutresultatet stod sig till matchens slut och FC Rosengård 1917 vann matchen med 3-1.