Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-27 kl 15:00
Arena: Skillinge IP
Publik: 219

Det var en rejäl misshandel när Österlen FF tog emot FK Karlskrona på Skillinge IP i Division 2 Södra Götaland på söndagseftermiddagen. Det dröjde inte ens en kvart från avspark innan gästerna slog till och satte matchens första mål. Nisse Ekström var den som gjorde det jobbet och 0-1 satt som en smäck i nätet bakom Österlens målvakt.

Efter drygt 20 minuter var det dags för Ekström att återigen få nätet att darra då han gjorde 0-2. Men med målen kom också en varning för Ekström, som hade varit lite väl ivrig i sitt spel.

Karlskrona fortsatte att dominera matchen och med drygt 30 minuter spelade fick även Hugo Lundqvist sätta dit en boll och göra det till 0-3. Österlen försökte desperat att få till någon form av anfall men det var Karlskrona som fortsatte att ha kontrollen.

I halvtid gjorde hemmalaget ett byte och bytte in Hugo Göransson för Gustav Jönsson, men det hjälpte föga. Direkt efter pausen var det nämligen dags för Hampus Holgersson att göra 0-4 för bortalaget.

Österlen försökte att göra något för att få tillbaka matchen men Karlskrona fortsatte att dominera. Med ett drygt kvart kvar av matchen gjorde bortalaget ett par byten och i den 80:e minuten var det dags för Oliver Nielsen att göra 0-5 och sätta punkt för matchen.

Matchen slutade med en rejäl förlust för Österlen som kommer få fundera på sitt spel inför kommande matcher. FK Karlskrona å andra sidan kan vara mer än nöjda med sin prestation och ta med sig de tre poängen från Skillinge IP.