Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-03 kl 14:00
Arena: Kristianstads Fotbollsarena
Publik: 382

Kristianstad FC tog emot FBK Balkan på Kristianstads Fotbollsarena i en match som skulle visa sig vara en kamp mellan två jämna lag. Inför en publik på 382 personer, med Fatmir Ademi som huvuddomare och Jonas Ljungberg och Alexander Albi som assisterande domare, inleddes matchen klockan 14:00 en söndagseftermiddag.

I den 47:e minuten var det Kristianstad FC som tog ledningen genom Albin Henningsson och träffade nätet för första gången i matchen. Men FBK Balkan gav inte upp och bara nio minuter senare, i den 56:e minuten, kvitterade Tayo Junior Saliu med ett nickmål.

I den 63:e minuten gjorde Kristianstad FC två byten på en gång då Dino Nargilic ersatte Linus Ingvarsson och Karl Holmer ersatte Casper Nilsson. Bara tio minuter senare, i den 74:e minuten, slog Adrian Poletanovic till och satte Kristianstad FC i ledning igen. Ytterligare två byten gjordes i den 76:e minuten när Gamal Mohammed Afif Al-Haqli ersatte Samuel Wikström för Kristianstad FC och i den 77:e minuten när Ali Bdeir ersatte Tayo Junior Saliu och Florent Sopi ersatte Gabriel Johnson för FBK Balkan.

I den 84:e minuten fick Kristianstad FC en straffspark och Omar Dampha satte bollen i nät, vilket satte Kristianstad FC ytterligare i ledning. FBK Balkan försökte desperat att komma tillbaka, men i den 89:e minuten gjorde Kristianstad FC ett byte och Emil Fjällbrink ersatte Albin Henningsson. Det var just Fjällbrink som slog till i slutminuterna och gjorde Kristianstad FC:s fjärde mål i matchen, vilket slutade i en 4-1-seger för Kristianstad FC.

Efter matchen låg Kristianstad FC på plats sex i tabellen medan FBK Balkan låg på plats åtta. Det var en hårdkämpad match där Kristianstad FC kunde få sina mål och ta tre viktiga poäng.