Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-09 kl 16:00
Arena: Nya Vallbjörka A-plan
Publik: 314

Nosaby IF förlorade hemmamatchen mot FC Rosengård 1917 med 1-2 trots ett tidigt ledningsmål av Harry Thomasson i den 15:e minuten. Matchen spelades på Nya Vallbjörka A-plan inför 314 åskådare och domare för matchen var Robin Öberg med assistans av Bedran Çelik och Erik Hansen Gustafsson.

FC Rosengård kvitterade i den 22:a minuten genom Kevin Fridlund och efter en tuff match med flera varningar i båda lagen förblev resultatet 1-1 fram till andra halvlek. I den 55:e minuten satte Dylan Kosik Sulaiman in matchens andra mål och gav FC Rosengård ledningen.

Nosaby IF bytte in Kevin Sjöström och Philip Bengtsson Hörnebrant i den 65:e minuten i ett försök att vända matchen, men lyckades inte skapa några fler farliga chanser. FC Rosengård bytte in Kofi Yeboah Addae och Ajdin Avdic i den 71:a respektive 75:e minuten och bytet av Lucas Alm för Sidney Bernasko Appu i den 87:e minuten.

Matchen slutade 1-2 till FC Rosengård 1917 och Jonathan Roos och Jonathan Ekendahl fick båda varningar. Trots en tuff match kan båda lagen fortsätta fokusera på säsongen och strävar mot att förbättra sina placeringar i Division 2 Södra Götaland.