Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-10-22 kl 14:00
Arena: Bergavik IP 1, Kalmar
Publik: 125

IFK Berga besegrade Österlen FF i en spännande match på Bergavik IP 1 i Kalmar på söndagseftermiddagen. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget efter en dramatisk andra halvlek.

Under den första halvleken var det jämnt mellan lagen. Båda lagen kämpade hårt på planen, men det var Österlen FF som fick den första varningen efter fem minuter när Jonathan Jacobsson blev varnad för en tuff tackling. IFK Berga blev varnad kort efter det när Andréas Lundqvist gjorde en liknande tackling.

I den andra halvleken blev matchen mer intensiv när Österlen FF gjorde det första målet genom Dardan Mustafa i den 64:e minuten. Det dröjde inte länge innan IFK Berga svarade med ett mål från Faiz Abdelaziz Benatallah bara tio minuter senare.

Resten av matchen var fortsatt jämn och båda lagen bytte ut sina spelare i hopp om att hitta det avgörande målet. Det var dock IFK Berga som lyckades göra det i matchens slutskede. På övertid, i den fjärde tilläggsminuten, gjorde Peiman Eliassi ett nickmål och sköt IFK Berga till seger.

Trots förlusten kan Österlen FF glädja sig åt att de spelade en stark säsong. De slutade på tolfte plats i tabellen. IFK Berga slutade på nionde plats efter en hård kamp i sista matchen. Sammanfattningsvis bjöd matchen på högintensiv fotboll och spänning ända till slutsignalen.